ПЛАТА ЗА АБОНЕНТСЬКЕ ОБСЛУГОВУВАННЯ ( ПРИЗУПИНЕНО !!!)

У відповідності до Закону України «Про житлово-комунальні послуги» та на вимогу Постанови Кабінету Міністрів №690 від 05 липня 2019 року, якою затверджено нові «Правила надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення і типових договорів про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення», Постанови Кабінету Міністрів №869 від 01 червня 2011 року зі змінами «Про забезпечення єдиного підходу до формування тарифів на житлово-комунальні послуги», по КП «Здолбунівводоканал» діють тарифи, затверджені рішенням виконавчого комітету Здолбунівської міської ради №157 від 07.06.2024 року, з структури яких було виведено витрати на абонентське обслуговування. Разом з тим, ці витрати, а саме на друк, доставку квитанцій, абонентський супровід, збір та розподілення даних, видачу довідок, було виділено в абонентську плату, розмір якої повинен переглядатися при зростанні даних витрат.

Розмір абонентської плати розраховується підприємством та затверджується наказом по підприємству.

З 1 липня 2024 року її розмір складе:

-         послуга з централізованого водопостачання -  8,04 грн/абонента (з ПДВ).

-         послуга з централізованого водовідведення – 8,04 грн/абонента (з ПДВ).

-         разом – 16,08 грн/абонента (з ПДВ)

 

Нарахування абонентської плати здійснюється у відповідності до постанови Кабінету Міністрів №808 від 21.08.2019 року «Про встановлення граничного розміру плати за абонентське обслуговування у розрахунку на одного абонента для комунальних послуг, що надаються споживачам багатоквартирних будинків за індивідуальними договорами.

У відповідності до п. 29 Індивідуального публічного Договору  приєднання  про надання послуг з централізованого водопостачання та централізованого водовідведення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 5 липня 2019 р. № 690, Споживач вносить однією сумою плату виконавцю, яка складається з: плати за послугу та  плати за абонентське обслуговування в розмірі, визначеному виконавцем, але не вище граничного розміру, визначеного Кабінетом Міністрів України.

В той же час споживачі багатоквартирних будинків мають можливість в будь-який момент звернутися до підприємства та укласти колективні договори з їх ОСББ, які не передбачають стягнення абонентської плати.