Друк

9 вагомих причин щоби пити воду

9 причин, чтобы пить воду

Багато хто вживають не воду, а напитки...
Всім давно відомо, що пити воду корисно для здоров'я, але, знаяючи про це, багато хто з людей дуже мало п'є  просту воду, замінюючи її різними напитками.

Однако є  ряд дуже важливих причин, із-за яких нам просто необхідно пити якомога більше води кожний день.

 

Що ми п'ємо?
На сьогоднішній день люди зводять вживання простої води до мінімуму. Часто люди взагалі не п'ють воду, даючи перевагу чаю, кофе, сокам, газованим напиткам; в кращому випадку  - молоку. Дуже часто  ми взагалі не п'ємо достатньо рідини, із-за чого організм обезводнюється.

Чай - це їда
Мало людей розуміють, що вода - це вода, а чай, кофе, и інші напитки - це їда. Отже, чому варто пити іменно воду?

Вода - сколько мы пьем?
Пропоную вашій увазі 9 причин, щоби пити воду, и робити це якомога частіше:

1. Вода і втрата ваги. Вода – це один з кращих інструментів в боротьбі з зайвою вагою.

 

По-перше, тому що ми часто замінюємо воду високо калорійними напитками наподобі коли, соку, алкоголя.
По-друге, вода являється сильним супресивним (подавляючим) засобом апетиту, і часто коли ми думаємо що голодні, ми всього-навсього хочемо пити.
По-третє, вода з цілющими властивостями при вживанні знімає набряки, в тому числі скриті. Коли вони проходять - вага значно зменшується. Результати вживання води при похудінні вражають.

2. Вода і здорове серце. Вживання достатньої кількості води знижує ймовірність сердечного приступу. Шестирічні дослідження показали, що людина випиваюча 6 стаканів воды в день на 41% менше схидна до риску серцевого нападу чим людина, випиваюча 2 стакани.

3. Вода і енергія. Навіть помірне обезводнення вашого організму всього на 1-2% від загальної маси  тіла може заставити вас відчувати себе втомленими. Якщо ви хочете пити - це значить, що ви уже обезводнені ,  а це може привести до втомленості і мязової слабості. Також, вода яка має відємний заряд, забезпечує організм енергією.

4. Вода і лікування головної болі. Другий признак обезводнення – це головна біль. Дуже часто, коли у нас болить голова – це результат недостатьнього вживання води.

5. Вода і здорова шкіра. Вода очищає шкіру. Звичайно це  не проходить зразу, але  якщо ви заведете за собою привичку пити побільше води, то ви неодмінно відчуєте різницю. Адже всі косметичні засоби направлені на те, щоби зволожувати шкіру ззовні.  Може, варто напоїти її ізсередини?

6. Вода і проблеми з травленням. Травна система людини потребує великої кількості води для того, щоб  нормально пертравлювати  їжу. Часто вода помогає рішати проблеми з  підвищеною кислотністью шлунка - адже завишена концентрація кислоти падає при вживанні води. Вода також помогає засвоювати їжу. Запори часто являються наслідком обезводнювання.

7. Вода і очищення організму. Вода служить організму для виводу токсинів і шкідливих  речовин. Більша частина  шлаків находиться іменно в міжклітковій рідині. Коли людина  п'є cлаболужну воду з від'ємним зарядом - клітини и міжклітинна рідина очищаються.

8. Вода і рак. Риск захворіти раком травного тракта у людей, вживаючих достатню кількість води, на 45% менше, чем у людей, п'ющих мало води. Також зменшується риск раку сечового міхура на 50% и молочної залози. Крім того, давно відомо, що ракові клітини не розвиваються в лужному середовищі. Тому лужна вода попереджує появлення ракових клітин.

9. Вода і спортивні досягнення. Обезводнювання може стати серьозною перешкодою заняттями спортом, так як із-за загальної втомленості ви можете просто не справитися з нагрузкою, а це моливі травми. Випивши пару стаканів чистої, слаболужної води перед треніровкою, ви забезпечите себе енергією і збережете ваше здоров'я.